Ngarep > Kabar > Warta Industri

Pira jarak paling dawa sing bisa komunikasi karo walkie-talkie?

2024-01-29

Jarak komunikasi walkie-talkie umum ana ing 2-3 kilometer, jarak komunikasi walkie-talkie profesional ing jarak 3-10 kilometer, jarak komunikasi walkie-talkie komersial antara 800 meter lan 8 kilometer, lan jarak walkie-talkie sipil luwih cendhek, kanthi spasi mbukak 3 kilometer.

Walkie-talkie khusus bisa tekan 10 kilometer.

1. Perkenalan jarak walkie-talkie genggam:

Daya transmisi 7 watt: 2-4 kilometer ing wilayah kutha lan 4-7 kilometer ing wilayah sing mbukak.

Daya transmisi 5W / 4W: 1-3 kilometer ing wilayah kutha, 3-5 kilometer ing wilayah sing mbukak.

Daya transmisi 3/2 watt: 500m-2km ing wilayah kutha, 1-3km ing wilayah mbukak.

Daya transmisi 1/0.5 watt: 200m-800m ing wilayah kutha / 500m-1.5km ing wilayah mbukak.


2. Pengantar jarak walkie-talkie:

Walkie-talkie shortwave nduweni jarak sing adoh banget lan bisa komunikasi antarane provinsi lan malah wates karo dhukungan saka faktor lingkungan njaba. Jarak saka interkom kluster banget dawa, lan bisa Sejatine komunikasi karo saben liyane ing kutha.

Sawise nginstal stasiun repeater, jarak interkom bakal tambah akeh. Nanging, panggunaan telung walkie-talkie iki mbutuhake prasyarat.

Bisa dideleng manawa saiki ora ana definisi sing jelas babagan jarak walkie-talkie. Sanajan jarak ngomong ditandhani ing akeh produk walkie-talkie, jarak kasebut isih dadi jarak sing cocog. Mulane, paling apik kanggo saben wong takon kanthi jelas nalika tuku walkie-talkie. Yen bisa, dianjurake kanggo nyoba dhisik. Iki amarga lingkungan panggunaan nyata walkie-talkie duwe pengaruh gedhe ing jarak komunikasi.


3. Pambuka kanggo faktor pengaruh saka protokol jarak walkie-talkie

Lingkungan komunikasi nduweni peran penting ing jarak komunikasi walkie-talkie, lan jarak panggunaan walkie-talkie ora bisa ditemtokake. Nanging kajaba faktor eksternal. Contone, lingkungan panggunaan lan indikator teknis walkie-talkie dhewe uga penting banget, kayata daya ngirim, sensitivitas nampa, apa antena asli, lan apa antena rusak, sing bakal duwe pengaruh tartamtu ing jarak komunikasi.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept